جمعه, ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-04-26
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 26281 |
تاریخ انتشار : ۰۳ تیر ۱۳۹۷ - ۹:۱۴ | ارسال توسط :
29 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

رئیس اداره سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت جزئیات معاینات سلامت نوآموزان دبستانی و پیش دبستانی را تشریح کرد و گفت: این معاینات در مراکز جامع و پایگاه‌های سلامت به صورت رایگان انجام می‌شود. دکتر سیدحامد برکاتی درباره جزئیات برنامه وزارت بهداشت برای انجام معاینات بدو ورود دانش آموزان به مدرسه، گفت:  برنامه سنجش سلامت […]

رئیس اداره سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت جزئیات معاینات سلامت نوآموزان دبستانی و پیش دبستانی را تشریح کرد و گفت: این معاینات در مراکز جامع و پایگاه‌های سلامت به صورت رایگان انجام می‌شود. دکتر سیدحامد برکاتی درباره جزئیات برنامه وزارت بهداشت برای انجام معاینات بدو ورود دانش آموزان به مدرسه، گفت:  برنامه سنجش سلامت نوآموزان برای اولین بار در  سال ۷۲ به صورت آزمایشی در سه شهر قم، ورامین و سمنان آغاز و به مرور کشوری شد. یکی از دلایل اجرای این طرح بررسی سلامت جسمی و روانی دانش آموزانی است که می‌خواهند تحصیل را آغاز کنند.

وی افزود: با توجه به اجرای طرح تحول سلامت، دسترسی به خدمات بهداشتی برای نزدیک به ۱۰۰ درصد مردم فراهم شده است. این خدمات در حاشیه شهر برای بیش از ۱۱ میلیون حاشیه نشین و در شهرها نیز ایجاد شده‌ است. به همین دلیل از سال گذشته با همکاری دانش آموزان معاینات سلامت آنها در مراکز جامع و پایگاه‌های سلامت به صورت رایگان انجام می‌شود. این معاینات یکی از معاینات دوره‌ای گروه سنی کودک و نوجوان است که بر عهده وزارت بهداشت قرار داده شده است.

رئیس اداره سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اضافه کرد: خانواده‌ها می‌توانند بعد از مراجعه به پایگاه‌های سنجش آموزش و پرورش، برای انجام این معاینات به مراکز جامع و پایگاه‌های سلامتی مراجعه کنند که در آن پرونده دارند. برخی از این غربالگری‌ها توسط نیروهای غیرپزشک و معاینات دیگر را پزشک انجام می‌دهد. اطلاعات مربوط به این معاینات سال گذشته در فرمی به آموزش و پرورش تحویل داده می‌شد، اما از امسال خروجی این اطلاعات از سامانه یکپارچه بهداشت دریافت و به آموزش و پرورش داده می‌شود.

برکاتی با اشاره به برنامه وزارت بهداشت برای ارائه خدمات سلامت دهان و دندان به دانش آموزان، تصریح کرد: طبق برنامه وزارت بهداشت، دانش آموزان باید تا ۱۴ سالگی دهان و دندانی سالم داشته باشند. در حال حاضر به طور متوسط بیش از یک دندان پوسیده در دهان کودکان ایرانی وجود دارد. وزارت بهداشت طبق برنامه خود با کمک آموزش و پرورش برای دانش آموزان در بدو ورود مدرسه این معاینات را در پایگاه‌های سنجش و مراکز جامع سلامت انجام می‌دهد. در صورت نیاز به اقدامات دیگر مانند پرکردن و… بعد از مهرماه به آنها نوبت داده می‌شود.

وی در ادامه به انجام این معاینات برای دانش آموزان پایه‌های چهارم، هفتم و دهم  در مراکز جامع سلامت اشاره کرد و ادامه داد:  در طرح سنجش سلامت دانش آموزان که توسط آموزش و پرورش انجام می‌شود مواردی مانند آمادگی تحصیلی، تست‌های غربالگری اتیسم و شنوایی سنجی در پایگاه‌های سنجش انجام می‌شود. در مراکز جامع سلامت  نیز غربالگری قد و وزن دانش آموزان، غربال بیماری‌های مادرزادی فردی و ساختار قامتی کودک بررسی می‌شود.

رئیس اداره سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت تصریح کرد:  اگر اختلالی در دانش آموزان پیدا شود بر اساس بسته‌های خدمتی تعریف شده، به آنها خدمات تخصصی مورد نیاز ارائه می‌شود. کمتر از چهار دهم درصد از آنها نیز به مراکز آموزش و پرورش استثنایی فرستاده می‌شوند. ما برای اینکه بتوانیم منابع مالی خود  را حفظ کنیم، غربالگری‌ها را به صورت عمومی انجام می‌دهیم.

وی تصریح کرد: اختلالات یادگیری، اتیسم و «ای.دی.اچ.دی» جزو بیشترین اختلالاتی هستند که در نوآموزان دیده می‌شود. مواردی مانند افسردگی، اضطراب و …  در کلیات سنجش آمادگی تحصیلی در قالب بسته خدمت برای پایه اول دبستان بررسی می‌شود، اما در میان غربالگری‌ها به شمار نمی‌رود. در صورت نیاز کودک به روانشناس تیم سلامت ارجاع داده می‌شود.

منبع خبر ( ) است و فرصت پرس در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 26281 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09800000000  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه فرصت پرس مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فرصت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید