مهدی پورحسین، سرپرست شرکت سهامی پرورش کرم ابریشم درباره جایگاه نوغانداری ایران در دنیا می گوید: چین با تولید ۸۵ درصد، جایگاه نخست را در تولید ابریشم در دنیا دارد و ایران نیز با تولید یک درصد از ابریشم تولیدی جهان در جایگاه پنجم قرار گرفته است که به دلیل واردات بیرویه، این محصول به مخاطره افتاده است؛ به گونهای که در استان گیلان به عنوان قطب تولید، تعطیلی توتستان ها متروکه و کارخانههای پیلهخشککنی را موجب شده است و طبق اعلام شرکت پرورش کرم ابریشم حدود ۱۳ هزار خانوار از این بخش از تولید کنار رفتهاند.
وی با بیان این که در ایران ۹۹ درصد از ابریشم تولیدی صرف تولید فرش میشود، ادامه داد: ابریشم به دلیل اینکه میتواند طرح و بافت و رنگ را نگه دارد، صرف تولید فرش می شود اما برای استفاده های دیگر مانند تولید لباس باید ضخامت نخ را نازکتر کرد که در ایران استفاده زیادی از آن نمیشود.
پورحسین با اشاره به مصرف ابریشم در ایران ادامه داد: مصرف داخلی بین ۷۰۰ تا ۷۵۰ تن است که ۷۵ تا ۱۰۰ تن آن در داخل تولید می شود و باقی آن وارداتی است.
به گفته پور حسین، هزینه تولید هر کیلوگرم ابریشم در ایران بین ۴۵ تا ۵۰ دلار است در صورتیکه قیمت هر کیلوگرم نخ وارداتی ۱۰ دلار است. چگونه ممکن است تا این اندازه تفاوت بین نخی باشد که در داخل تولید شده و نخی که پس از طی مسافت بیشتر و پرداخت هزینه حمل و نقل و پس از آن گذشتن از گمرک، در بازار مصرف داخلی عرضه می شود؟
وی با تاکید براین که قیمت نخ وارداتی واقعی نیست، گفت: اگر واردات از مسیر صحیح صورت گیرد نخ وارداتی نمیتواند از هیچ نظر با نخ تولید داخل رقابت کند. در این صورت به نوغاندار گفته می شود که شرایط را بررسی کند و در صورتی که برایش صرف کرد، به نوغانداری بپردازد اما در این شرایط هیچ کس نمی تواند رقابت کند
سرپرست شرکت سهامی پرورش کرم ابریشم با بیان اینکه در سال های جاری تعداد خانوارهایی که به نوغانداری مشغول بودهاند کاهش یافتهاست، گفت: در گذشته ۲۰۰ هزار جعبه تخم نوغان توزیع می شد و ۵۰ هزار خانوار به تولید نوغان میپرداختند، اما امروزه ۳۰ هزار جعبه کمتر توزیع می شود و تقریبا ۱۲ تا ۱۳ هزار خانوار تولیدکننده نوغان کاهش یافتهاند که دلیل اصلی این کاهش، واردات بی رویه نخ و پیله ابریشم به ایران است.
علی محمد چوپانی رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گرگان، گفت : در گذشته کشاورزان ما به دولت یارانه می دادند و اخیرا هرچه قیمت جهانی است در دلار نیمایی ضرب می شود و قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی...
نشست بررسی ظرفیتهای مازندران و استرالیا جهت برقراری تعاملات تجاری بین دو طرف، با حضور سفیر استرالیا در تهران، رییس و نایب رییس اتاق بازرگانی مازندران و رییس نمایندگی امورخارجه در مازندران در سالن کنفرانس اتاق برگزار شد.
رییس اتاق بازرگنی...