در جلسه علنی صبح امروز (۱۳دی ماه) شورای اسلامی، در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم ماده ۷۳ لایحه اقدامات دولت برای ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن تصویب شد .
تصویب ماده ۷۳ لایحه برنامه ششم با ۱۵۴ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۲ نماینده حاضر انجام شد. که بر اساس آن دولت موظف است در چارچوب قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن اقدامات زیر را انجام دهد:
الف- وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور و شهرداریها مکلفاند در طول برنامه نسبت به احیاء، بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی و بازآفرینی سالانه حداقل ۲۷۰ محله در قالب مطالعات مصوب ستاد بازآفرینی شهری بر حسب گونههای مختلف (شامل ناکارآمد – تاریخی – سکونتگاههای غیر رسمی و حاشیهای) و ارتقاء دسترسی به خدمات و بهبود زیرساختها با رویکرد محله محور در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه اقدام نمایند. تسهیلات و اعتبارات مورد نیاز سهم دولت همه ساله با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و هماهنگی شهرداریها به تصویب ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار میرسد و در قالب بودجه سنواتی پیشبینی میشود و در اختیار دستگاههای اجرایی ذیربط و شهرداریها قرار می گیرد.
برنامه عملیاتی در دو بخش نوسازی مسکن و تامین خدمات و زیرساخت، در سه ماهه اول برنامه توسط وزارتخانههای راه و شهرسازی، وزارت کشور، سازمان، شورای عالی استانها و کلیه دستگاههای عضو ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در سطح مدیریت ملی، استانی و شهری تعهد و التزام به اجرای برنامههای بازآفرینی شهری خواهند داشت.
تبصره- در تهیه برنامه عملیاتی محدودههای تاریخی شهرها، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به دستگاههای موصوف اضافه میشود.
ب – دولت موظف است به منظور کاهش آسیب پذیری سکونتگاههای روستایی(با هدف بهسازی و نوسازی مسکن روستایی) و همچنین تامین مسکن برای اقشار کم درآمد شهری (در شهرهای کوچک) منابع مالی و تسهیلات ارزان قیمت و زمین مورد نیاز را در قالب بودجه سنواتی در طول برنامه تامین و اقدامات ذیل را از طریق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عملآورد.
۱ – بهسازی و نوسازی سالانه حداقل دویست هزار واحد مسکونی روستایی با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد ۵% و تامین مابه التفاوت سود تسهیلات برای دوران مشارکت مدنی و فروش اقساطی (این حکم در طول اجرای قانون برنامه بر ماده ۱۶ قانون اساسنامه بنیاد مسکن مصوب ۱۳۶۶/۹/۱۷ حاکم است.)
۲ – تامین منابع مالی و تسهیلات ارزان قیمت و زمین مورد نیاز برای کمک به ساخت و یا خرید سالانه حداقل ۱۵۰ هزار واحد مسکن اقشار کم درآمد در شهرها (با اولویت شهرهای زیر یکصد هزار نفر جمعیت)
تبصره- شناسایی و اولویت بندی گروههای هدف و معرفی افراد واجد شرایط توسط بنیاد مسکن و با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و خیرین مسکن ساز انجام خواهد شد.
ج- بانک مسکن موظف است نسبت به تأمین باقیمانده تعهدات خود و تأمین منابع مورد نیاز مسکن مهر بدون تعهد احداث واحدهای جدید با تشخیص وزارت راه و شهرسازی بگونهای اقدام نماید.
د- وزارت راه و شهرسازی با رعایت وظایف و اختیارات سایر دستگاهها بدون ایجاد تشکیلات جدید با استفاده از امکانات سایر دستگاهها مکلف است در راستای تحققپذیری طرحهای توسعه و عمران شهری و روستایی، آمایش و کنترل تخلفات، انضباط شهری و حفظ حقوق شهروندان نسبت به استقرار سیستم یکپارچه اطلاعات مکانی و تأمین زیرساختهای مورد نیاز آن و ایجاد ساختار مناسب برای اشتراک گذاری دادههای مکانی توسط کلیه دستگاههای مرتبط اقدام نماید. این حکم ناقض و ناسخ هیچ یک از قوانین نیست.
تبصره الحاقی- در ماده ۱۸ قانون ساماندهی و حمایت از عرضه مسکن عبارت برنامه پنجم به برنامه ششم تغییر مییابد و منابع مورد نیاز بندهای این ماده از این محل قابل تأمین است.
همچنین ، نمایندگان مجلس مواد ۷۱ و ۷۲ لایحه برنامه ششم در مورد کاهش هزینههای حمل مواد معدنی و فولادی و ساماندهی و ارتقای کیفیت جادههای ورودی و خروجی شهرها را برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع کردند.
علی محمد چوپانی رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گرگان، گفت : در گذشته کشاورزان ما به دولت یارانه می دادند و اخیرا هرچه قیمت جهانی است در دلار نیمایی ضرب می شود و قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی...
نشست بررسی ظرفیتهای مازندران و استرالیا جهت برقراری تعاملات تجاری بین دو طرف، با حضور سفیر استرالیا در تهران، رییس و نایب رییس اتاق بازرگانی مازندران و رییس نمایندگی امورخارجه در مازندران در سالن کنفرانس اتاق برگزار شد.
رییس اتاق بازرگنی...