,احمد دوست حسینی, اقتصاد مقاومتی, تسهیلات ارزی, دانشگاه خاتم, شانزدهمین همایش مشترک انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم, صندوق توسعه ملی
رئیس صندوق توسعه ملی گفت: استفاده از منافع این صندوق برای تامین اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای و بازپرداخت بدهی های دولت به هر شکل ممنوع است.
به نقل از اقتصاد ایران ، «احمد دوست حسینی» که در شانزدهمین همایش مشترک انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم با موضوع اقتصاد مقاومتی سخن می گفت، افزود: صندوق توسعه ملی تنها تسهیلات را به صورت ارزی پرداخت می کند و سرمایهگذاران استفادهکننده از این تسهیلات اجازه تبدیل ارز به ریال در بازار داخلی را ندارند.
وی یادآور شد: یک اقتصاد بسته، بهطور طبیعی میراست و تبادل، مبادله و داد و ستد یکی از پیشنیازهای رشد اقتصادی است.
دوست حسینی وابستگی به درآمدهای نفتی را از عوامل آسیب پذیری اقتصاد ایران ارزیابی کرد و درباره توسعه اقتصادی اظهار داشت: رشد توسعه اقتصادی از دو طریق رشد متکی بر منابع طبیعی و توسعه مبتنی بر خلاقیت و نوآوری منابع انسانی حاصل میشود که میتواند متکی بر منابع تجدیدپذیر و همچنین منابع تجدیدناپذیر ( فراوان و محدود) باشد.
دوست حسینی به مخاطرات حاصل از این نوع اقتصاد اشاره کرد و اظهار داشت: بیثباتی متغیرهای کلان اقتصادی، نرخ ارز، تورم و سیاستهای تجاری (ممنوعیتهای تجاری و همچنین قابل پیشبینینبودن تعرفههای تجاری)، بیثباتی در بودجه دولت (نوسانات و فراز و فرودهای هزینههای جاری و سرمایهگذاریهای دولتی)، توسعه نهادهای ضعیف، و توزیعکننده رانت، رشد و گسترش بنگاههای غیر بهرهور و رانتجو، توسعه اختلافات و درگیریهای جناحی و مسابقه بر سر تسلط یافتن بر توزیع این منابع از جمله پیامدهای اقتصادهای متکی بر نفت و گاز است.
وی با یادآوری اینکه چنین صندوقی در ایران در سال ۹۰ تاسیس شد، گفت: وجه مشترک این صندوقها، تلاش برای حفظ ثبات اقتصاد کلان است.
دوست حسینی یکی از کارکردهای این صندوق ها را عاملی برای افزایش ظرفیت جذب اقتصاد قلمداد کرد و گفت: تأمین مالی صادرات در قالب اعتبار فروشنده، تأمین مالی صادرات در قالب اعتبار خریدار، جهتگیری برای اهرمیکردن منابع صندوق برای افزایش سهم بخش خصوصی و مشارکتهای خارجی در پروژهها و تعبیه مکانیزمهایی برای تأثیرگذاری بر کیفیت سرمایهگذاریها از جمله این سیاستها است که باید تکمیل شده و توسعه پیدا کنند.
وی هدف از تأسیس صندوق توسعه ملی را تبدیل بخشی از منابع به ثروتهای ماندگار، مولد و سرمایههای زاینده اقتصادی و حفظ سهم نسلهای آینده از منابع نفت و گاز و فرآوردههای نفتی از طریق تأمین مالی طرحهای اقتصادی و سرمایهگذاری در قالب اعطای تسهیلات بانکی به بخشهای غیردولتی و سرمایهگذاری در بازارهای پولی و مالی خارجی عنوان کرد.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم اطلاعرسانی به مردم در خصوص فعالیتهای صندوق خاطرنشان کرد: هرکس هر طرحی دارد که تصور میکند توجیه اقتصادی و مالی دارد میتواند به بانکهایی که با صندوق قرارداد دارند مراجعه کند و طرح خود را ارایه دهد. دوست حسینی با یادآوری اینکه صندوق توسعه ملی با تمام بانکهای کشور قرارداد عاملیت دارد، گفت: فرآیند کلی بررسی درخواست تسهیلات از منابع صندوق توسعه ملی نیز در پایگاه اینترنتی این صندوق قابل دسترسی است.
شانزدهمین همایش مشترک انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم، با عنوان همایش علمی – کاربردی اقتصاد مقاومتی در دانشگاه خاتم و با حضور استادان، اقتصاددانان، اعضای انجمنهای علمی، اعضای انجمن مدیریت ایران، کارشناسان و جمعی از دانشجویان برگزار شد.
پایان خبر- س ر